Ex Calce Liberatus Est

Η Μάχη του Lindsey

Καλοκαίρι του σωτηρίου έτους 490 μ.Χ. Ο Βρετανικός στρατός περίπου 2.000 Ιππείς και 5.000 βαρυοπλίτες πεζικάριους συγκεντρώνεται έξω από το Lincoln, Lindsey. Ο στρατάρχης βασιλιάς Uther Pendragon βρίσκεται στο κέντρο της παράταξης με αρκετούς ηγεμόνες κοντά του. Τη δεξιά πτέρυγα οδηγεί ο δούκας Ulfius και την αριστερή ο δούκας Gorlois. Οι Ιππότες βρίσκονται στο κέντρο υπό την ηγεσία του κόμη Roderick στη μονάδα που ηγείται ο Sir Tegwel…

Απέναντί τους βρίσκονται παραταγμένοι 10.000 Σάξονες… Το κέντρο ελέγχει ο βασιλιάς των Γερμανών και γιος του θρυλικού ήρωα Hengist, Octa που κραδαίνει το σαξονικό πολεμικό λάβαρο με το κεφάλι του λύκου. Tη δεξιά πτέρυγα οδηγεί ο εξάδελφος του Octa, ο Γίγαντας Eosa και την αριστερή ο Eomund με τους νεοαφιχθέντες γερμανούς οπλίτες…

Uther: (με δυνατή αντρίκεια φωνή) Δεν ξαναείδαμε ποτέ έως σήμερα τέτοιο στρατό απέναντί μας! Θα τους χτυπήσουμε με οργή και θα τους καταστρέψουμε! Είμαστε έτοιμοι και είναι ανυπόμονοι! Οι θεοί είναι μαζί μας! Ο δρυίδης Merlin βλέπει τους οιωνούς ευνοϊκούς για μας σήμερα! Άντρες, πολεμήστε γενναία σήμερα, γιατί αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!

Επίθεση!

Οι άντρες αρχίζουν να επευφημούν και να χτυπούν τις ασπίδες με τις λόγχες τους… Το Ιππικό καλπάζει αρχικά ελαφρά και μετά πιο δυνατά… Οι Σάξονες ηχούν τα κόρνα και τα πολεμικά τύμπανα και αρχίζουν να βαδίζουν εναντίον των Βρετανών… Έπειτα αρχίζουν να τρέχουν σφίγγοντας τα πελέκια και τις στρογγυλές τους ασπίδες… Πολεμικές ιαχές και επικλήσεις στους θεούς των Γερμανών ηχούν σε όλο το πεδίο της μάχης…

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

Sir Tegwel: Εμπρός άντρες της Βρετανίας! Ο Κύριος είναι μαζί μας! Ο Uther θα μας οδηγήσει στη νίκη! Δύναμη και δόξα!

Sir Dion: (ουρλιάζοντας) Ετοιμάστε τις λόγχες σας! Θάνατος στους εισβολείς! Για τη δόξα! Επίθεση!

Sir Brion: (καλπάζοντας σταθερά) Μα τη Cethlenn, θάνατος στους Σάξονες!!

Sir Lohot: (ουρλιάζω ορμώντας έφιππος πάνω στους εχθρούς, κυριευμένος από οργή και το βλέμμα θολωμένο) Εμπρόόόός στη μάχηηηη!!! Για τη νίίίίκηηηη!!!

Το ιππικό των Βρετανών επιταχύνει. Οι λόγχες χαμηλώνουν και τα άλογα αφρίζουν στα χαλινάρια τους. Σαν βροντή από τους Ουρανούς η σύγκρουση είναι εκκωφαντική. Κορμιά πέφτουν ματωμένα στο χώμα. Κουρέλια στον άνεμο. Σαξονικό και Βρετανικό αίμα ποτίζει την μητέρα γη και οι κραυγές αγωνίας και οργής υψώνονται στα σύννεφα.

Η ίλη του Sir Tegwel κεραυνοβολεί το κέντρο της Σαξονικής παράταξης. Οι λόγχες των ιπποτών ξεπαστρεύουν τις μπροστινές σειρές του εχθρού. Ο Sir Tegwel αφήνει τη λόγχη του καρφωμένη στο άψυχο κορμί ενός Σάξονα εισβολέα, και πριν καλά καλά αυτό αγγίξει το έδαφος, ξεθηκαρώνει το ξίφος του και το κατεβάζει με μια απότομη κίνηση στο σβέρκο ενός δεύτερου πολεμιστή. Ο ξανθός εισβολέας προλαβαίνει να σηκώσει την ασπίδα του αρκετά ψηλά ώστε να σώσει το το κεφάλι του, αλλά δεν καταφέρνει να αποφύγει εντελώς την κόψη. Ζεστό αίμα αρχίζει να κυλά από τον ώμο του.

O Sir Dion με το βαρύ του άλογο πέφτει δυνατά πάνω στις πρώτες γραμμές του εχθρού… Με τη μακριά του λόγχη συντρίβει το κεφάλι ενός δύστυχου γερμανού φερμένου από κάποια κρύα στέππα της ηπειρωτικής χώρας… Με το άλογό του ποδοπατά όποιον βρεθεί στο περασμά του… Τα πέταλα συντρίβουν κράνη και κρανία… Ζεστό αίμα και εγκεφαλικά υγρά νοτίζουν τη ζεστή βρετανική γη… Τραβάει το ξίφος του και συνεχίζει το μακελειό…

Το κέντρο του γερμανικού στρατού έχει χτυπηθεί λυσσαλέα… Για την ώρα πιέζεται προς τα πίσω… Μια ομάδα οπλισμένων έφιππων βρετανών έρχεται να ενωθεί στην μονάδα του Sir Tegwel… Οι άντρες παίρνουν περισσότερο κουράγιο και συνεχίζουν τον αγώνα…

Sir Tegwel: Για τον Uther και την πατρίδα μας! Αίμα και δόξα!

Ξαφνικά, αισθανόμενος μια πρωτοφανή πνευματική έκσταση, o Sir Brion νιώθει τον αλυσιδωτό θώρακα σα φτερά στην πλάτη του και το κράνος σα χάδι από αέρα φερμένο από το λιβάδι όπου πρωτοαντίκρυσε τον ήλιο. Μπλεγμένες οι δύο φύσεις, ανθρώπου και αλόγου, εφορμούν σαν σαΐτα προς το σαστισμένο όχλο των Σαξόνων. Το δόρυ γίνεται η φυσική προέκταση του χεριού του, που διαπερνά σα βελούδο το δεξί ώμο ενός πεζού με τέτοια ορμή, που για λίγα μέτρα τον σέρνει μαζί του, ενώ το χέρι του Sir Brion βάφεται κατακόκκινο! ΑΑΑΑΑΑ!!!!! Η κραυγή του κάνει για δευτερόλεπτα τους γύρω Σάξονες να κοντοσταθούν και να γυρίσουν προς το μέρος του, αγνοώντας το νέο κύμα επίθεσης.

Μικρές σταγόνες αχνιστό αίμα από τον άτυχο τεύτονα πετυχαίνουν το πρόσωπο του Sir Brion, ο οποίος στρίβει με μανία το δόρυ στον σχεδόν αποκομμένο ώμο του. Στις άκρες του, μυϊκές ίνες με γαλαζοκόκκινους σβώλους κάνουν την αιχμή να λαμπυρίζει στο δυνατό φως του ήλιου, λίγο πριν ο Sir Brion τραβήξει το δόρυ τόσο απότομα, με αποτέλεσμα να ξεσκίσει και να κόψει όλο το μέλος που πριν από λίγο ήταν το δεξί χέρι του. Οι αγωνιώδεις κραυγές των δύο μονομάχων ανταγωνίζονται η μία την άλλη, του ενός από ικανοποίηση και του άλλου από πόνο, λίγο πριν τελικά ο Sir Brion καρφώσει αυτή τη φορά το δόρυ του στο παραμορφωμένο από τον πόνο πρόσωπο του Σάξονα. Ήταν το πρώτο του αίμα μετά απο πολύ καιρό, και σίγουρα όχι το τελευταίο!

Sir Dion: (ουρλιάζοντας) Sir Tegwel, στα δεξιά μας καταφτάνουν Σάξονες με μακρίσκιωτα δόρατα…! Τι θα κάνουμε;

Ο Sir Brion, πάντα έφιππος, συνεχίζοντας μηχανικά να εκπληρώνει τη μοίρα των Σαξόνων που βρίσκονται μπροστά του βυθίζει ξανά το δόρυ του, διαγώνια αυτή τη φορά, διαπερνώντας έναν μαχόμενο Σάξονα από τη δεξιά θωρακική χώρα ως κάτω στα αριστερά του πλευρά. Ξαφνικά νιώθει το γενναίο του άλογο να τινάζεται απότομα, ενώ βλέπει με την άκρη του ματιού του ότι τραυματίστηκε ελάχιστα από ένα ακόντιο στην κοιλιά του. Κουράγιο Duke, δε γεννήθηκε ακόμα ο Σάξονας που θα μας ρίξει κάτω!! φωνάζει στο άτι του ο Sir Brion.

Sir Tegwel: Sir Dion, τους βλέπω τους Σάξονες με τα δόρατα, πάρτε με τον Sir Lohot 2 ουλαμούς ιππείς και πλευροκοπήστε τους. Ο Sir Brion, εγώ και οι υπόλοιποι θα τους επιτεθούμε κατά μέτωπο για να τους αποσπάσουμε την προσοχή.

Sir Brion, μαζί μου!

Sir Dion: Άντρες, επίθεση! Τώρα!!!

Sir Brion: Εμπρός Sir Tegwel, θάνατος ή δόξα!!!!

Παρ’ όλο το θάρρος και την αυταπάρνηση των ιπποτών, η μάχη του μετώπου γίνεται όλο και πιο άνιση. Δύο Σάξονες καταφέρνουν να αιφνιδιάσουν τον Sir Brion, τραυματίζοντας σοβαρά το άλογό του με το δόρυ, ενώ μια λόγχη καρφώνεται στο χέρι του που πριν λίγο κρατούσε την ασπίδα του… Το άλογο αφηνιάζει, αλλά με περισσή ψυχραιμία ο αναβάτης του κρατά ακόμα τα γκέμια.

Sir Brion: Sir Tegwel, αυτά τα καταραμένα δόρατα πυκνώνουν επικίνδυνα! Δώσε διαταγή για οπισθοχώρηση!

Sir Lohot: (Σπεύδω καλπάζοντας προς το μέρος του Sir Brion, για να τον συνδράμω!) Μαζί Sir Brion, μην το βάζεις κάτω, η γενναιότητά σου ξεπερνά το τραύμα σου, μαζί να τους συνθλίψουμε!!!

O Sir Dion έχει καταφέρει δυνατό πλήγμα εναντίον των δορυφόρων Σαξόνων… Αρκετοί από τους Ιππότες των δύο ιλών έχουν πέσει ένδοξα όμως κανείς δε φαίνεται να το βάζει κάτω… Το πεδίο της μάχης είναι πλέον μια μάζα από κορμιά, ανθρώπινα μέλη, αίματα, χώματα, ούρα, άλογα, δόρατα σπασμένα και κρανία τσακισμένα…

Ο δούκας της Κορνουάλης, Gorlois, με αυταπάρνηση και ανυπέρβλητο θάρρος έχει ρημάξει την αριστερή πτέρυγα… Ο δούκας με τους Ιππότες του συγκρούονται με την φρουρά και τον ίδιο το γίγαντα Eosa

Sir Dion: Όχι, μπροστά, ορμήξτε, το μέτωπο πέφτει!!!

Μέσα στο χάος της μάχης ο Sir Tegwel διακρίνει μια μοναδική ευκαιρία. Οι ελιγμοί των δύο στρατών άνοιξαν ένα μονοπάτι προς τον Σάξονα βασιλιά Octa και την προσωπική του φρουρά.

Sir Tegwel: Ιππότες! Μαζί μου! Ο βασιλιάς των εισβολέων είναι κοντά μας. Θυμάστε το Bayeux και τους Φράγκους; Αν κόψουμε το κεφάλι το φίδι θα πεθάνει. Ο Σαξονικός στρατός θα χάσει κάθε όρεξη για μάχη. Εμπρός και ο Κύριος μαζί μας!

Sir Brion, θέλεις να ζήσεις για πάντα; Οι τροβαδούροι θα τραγουδούν το όνομά σου στους αιώνες! Έφοδος!

Sir Brion: Μαζί σου Sir Tegwel, για τη δόξα!! Θάνατος στους Σάξονες!!

Sir Lohot: Αχρείοι!!! Ακόμα και χωρίς ελπίδα, όλοι μαζί πολεμούμε για τη νίκη!!!

Καθώς οι ιππότες συγκρούονται με τη φρουρά του Octa, οι ελιγμοί του Sir Tegwel τον φέρνουν καταμέτωπο με τον Σάξονα ηγεμόνα. Ο ξανθός γίγαντας υψώνει το τσεκούρι του και με μια βροντερή ιαχή εφορμά κατά του πολεμιστή από το Tintagel. Η βαριά λεπίδα πέφτει με δύναμη πάνω στην ασπίδα του Sir Tegwel στέλνωντας ένα κύμα πόνου κατά μήκος του μπράτσου του. Δυστυχώς για τον Σάξονα το πανίσχυρο αυτό χτύπημα καρφώνει την κόψη του πέλεκυ βαθυά στο ξύλο της ασπίδας. Ο ιππότης χωρίς να χάσει στιγμή, σφίγγοντας τα δόντια από τον πόνο, υψώνει τον ώμο του και με όλη τη δύναμη του κορμού του κατεβάζει το ξίφος του πάνω στη λαβή του τσεκουριού. Το στυλιάρι από ξύλο βελανιδιάς κόβεται στη μέση σαν στάχυ. Ο βασιλιάς Octa είναι προς στιγμήν άοπλος…

Με ένα τρομαχτικό χτύπημα ο Sir Tegwel κατεβάζει το ξίφος του βαρύ επάνω στο στέρνο του βασιλιά… Η λεπίδα σκίζει την πανοπλία του βασιλιά σα βούτυρο και του σακατεύει το στήθος… Αιμόφυρτος ο βασιλιάς ανατρέπεται από το άλογό του και πέφτει αναίσθητος στο ζεστό χώμα.. Ιαχές νίκης και κραυγές αγωνίας και τρόμου αντηχούν σε όλο το πεδίο της μάχης…

Με μια σαρωτική επίθεση οι Ιππείς του κόμη Roderick διαλύουν τη σαξονική έφιππη φρουρά του βασιλιά Octa

Roderick: (ουρλιάζοντας) Πιάσε το βασιλιά αιχμάλωτο, Sir Tegwel! Ο βασιλιάς Uther τον θέλει ζωντανό! Συγκράτησε την οργή σου, είναι διαταγή!!!

Ο Sir Tegwel, ξεπεζεύει γρήγορα και σκύβωντας περιμαζεύει το Σαξονικό λάβαρο. Με μία γρήγορη και αποφασιστική κίνηση το τσακίζει στα δύο πάνω στο γόνατο και πετά τα δύο κομμάτια ξανά στο χώμα. ’Επειτα πλησιάζει τον Octa ο οποίος αρχίζει να συνέρχεται βογκώντας. Ο ιππότης υψώνει το ξίφος με τα δύο χέρια έχοντας στραμμένη την αιχμή προς τα κάτω, έτοιμος να αποτελειώσει τον εισβολέα. Όμως κοντοστέκεται και αφού ρίχνει μια γρήγορη ματιά προς τον Roderick, χαμηλώνει το ξίφος και γνέφει συγκαταβατικά με μια ελαφριά κλίση του κεφαλιού. Βάζει το δεξί του πόδι πάνω στο στήθος του ηττημένου βασιλιά και τον ακινητοποιεί. Υψώνοντας το ξίφος σε μια στάση νίκης κραυγάζει με τη βροντερή φωνή του:

Sir Tegwel: Uther και Βρετανία! Θρίαμβος και δόξα!

Comments

Φανταστική φωτογραφία. Του πάει γάντι. Έτσι, έτσι…

Η Μάχη του Lindsey
 

Χε χε, ναι ναι… Κάντε τα trainings που επιθυμείτε (δείτε wiki) για να αρχίσει ο καυγάς!

Η Μάχη του Lindsey
 

Ήρθε η ώρα για έμπνευση: check 1d20 κάποιο ταιριαστό passion (πχ. Hate Saxons)…

Η Μάχη του Lindsey
 

BREAKING NEWS: Από εδώ και στο εξής μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα Special Combat Tactics (δες wiki) όποτε και αν θέλετε… Αν και είναι λίγο πολύπλοκα, νομίζω ότι θα κάνουν τη μάχη λίγο πιο ενδιαφέρουσα…

Η Μάχη του Lindsey
 

(1st battle round) Ρίξτε 1d20 με τη Lance… (bonuses: +5 mounted charge against footmen, +5 height advantage)

Η Μάχη του Lindsey
 

Καθώς παίζουμε μπορούμε να ακούμε και κατάλληλη μουσική από το ράδιο Rivendell… Αναζητήστε το στην αρχική σελίδα!

Η Μάχη του Lindsey
 

Φανταστικός σταθμός το Rivendell (γνωστό και ως το “Σχιστό Λαγκάδι”).

Η Μάχη του Lindsey
 

Κάνει ν ακούμε κάτι άλλο, πχ Slayer ή Exodus? ;-)

Η Μάχη του Lindsey
 

Δώσε Κωστή σφαγέα! Φοβερό κείμενο!

Η Μάχη του Lindsey
 

Merci ;)

Η Μάχη του Lindsey
 

BREAKING NEWS: Η επιτυχής επίθεση της μονάδας του Sir Tegwel και των υπολοίπων Ιπποτών τράβηξε το βλέμμα των δουκών και των άλλων ηγεμόνων! Όλοι κερδίζουν από 100 Glory!

Η Μάχη του Lindsey
 

The Power and the Glory!

Η Μάχη του Lindsey
 

Όλοι οι Ιππότες παίρνουν +5 modifier από το Battle skill του Sir Tegwel, +5 (mounted knights). Επειδή οι Σάξονες κρατούν δόρατα, ακυρώνουν το +5 από την επίθεση των Ιπποτών με τις λόγχες…

Η Μάχη του Lindsey
 

Εγώ λέω ν αφήσουμε τον κύριο Uther και την παρέα του να μπούνε μπροστά τώρα, αρκετά καναμε εμείς!

Η Μάχη του Lindsey
 

Όλοι μπροστά είναι!

Η Μάχη του Lindsey
 

Επειδή σε αυτή τη φάση οι δορυ-φόροι είναι πολλοί και υπάρχει ενδεχόμενο να υποστείτε πολλαπλές επιθέσεις θα εφαρμόσουμε τον εξής κανόνα: θα μπορείτε να μοιράζετε τους πόντους του skill σε πολλαπλούς αντιπάλους… πχ. αν σας επιτίθενται δύο εχθροί και έχετε skill sword, 25 (με modifiers εννοείται) τότε μπορείτε να μοιράσετε 12 στον ένα και 13 πόντους στον άλλο… Για τις λεπτομέρειες επικοινωνήστε…

Η Μάχη του Lindsey
 

Τρέχοντα HP: Sir Tegwel 19, Charger 30

Η Μάχη του Lindsey
 

περιμένω τη νέα επίθεση, ο Sir Dion είναι πολύ πρόθυμος! Α ρε Ereshkigal, αν δεν μας πετσοκόψεις δεν τελειώνει ο γύρος μου φαινεται!!

Η Μάχη του Lindsey
 

Δόξα ή θάνατος! Η μάλλον δόξα και θάνατος…

Το αίμα των ηρώων ποτίζει τον σπόρο του βασιλείου. Έτσι αυτό πιάνει ρίζες και αρχίζει να μεγαλώνει.

Η Μάχη του Lindsey
 

Όποιος επιθυμεί να πολεμήσει με τον έφιππο βασιλιά Octa πρέπει να τον πλησιάσει με επιδέξιες μανούβρες (roll 1d20, Horsemanship +5) διαφορετικά έχει να αντιμετωπίσει κάποιον από την έφιππη φρουρά του… Σε κάθε περίπτωση δε δίνεται η ευκαιρία για κατά μέτωπο επίθεση (charge) λόγω των ειδικών συνθηκών της μάχης… Modifiers: +5 (Battle), +10 (Inspiration bonuses), others depend on tactics…

Η Μάχη του Lindsey
 

Αυτός που γράφει τα κείμενα καλείται να προσθέσει λίγες γραμμές στον ταλαίπωρο Sir Lohot που έχει τρελαθεί στις τέλειες ζαριές και έχει πετσοκόψει το μισό στράτευμα και κανείς δεν του δίνει τη σημασία που του αρμόζει!
Ευχαριστώ!

Η Μάχη του Lindsey
 

Hail and glory to Sir Lohot!! Αυτός που μας παιδεύει εν κειμένω ας βρει καμία εικόνα από μάχη να γουστάρουμε εν προκειμένω!

Η Μάχη του Lindsey
 

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!!! καλά η φωτό είναι ….μούρλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φανταστική! είμαστε πολύ αιμοβόροι τελικά!!!

Η Μάχη του Lindsey
 

Μπράβο σε όποιον την ανέβασε, παντως δεν ήμουν εγώ!

Η Μάχη του Lindsey
 

Χεχεχε… ευχαριστώ. Ο Δημήτρης ήθελε εικόνα. Εικόνα βάλαμε :)

Όσο για το κείμενο, Βάσω, έχεις δίκιο, κι εγώ θα ήθελα πολύ να διαβάσω τα κατορθώματα του Sir Lohot.

Vis et gloria!

Nerth a ogoniant!

Η Μάχη του Lindsey
 

Τέλεια φώτο!!!! Μπράβο Ravenhelm!!!

Η Μάχη του Lindsey
 

που ’σαι broοοοο κανόνισε, ο λαός απαιτεί Sir Lohot!!! (χαχαχαχα,τρομάρα του!!!!)

Η Μάχη του Lindsey
 

Δώσε Sir Tegwel!!! Μαζί σου!

Η Μάχη του Lindsey
 

Η μάχη σιγά σιγά τελειώνει… Όλοι οι Ιππότες κερδίζουν από 450 πόντους δόξας, 25 λίβρες χρυσό και 1 πολεμικό άλογο (charger)! Επιπλέον, όποιος θέλεις μπορεί να ρίξει 1d20 για τη λεία που συγκεντρώνει από το πεδίο της μάχης…

Η Μάχη του Lindsey
 

Loot:

Sir Brion: ποτήρι-κέρατο με ασημένια εσωτερική επικάλυψη (αξίας 1 λίβρας) (Silver inlaid drinking horn worth £1.)
Sir Tegwel: Καλής ποιότητας μανδύας από Γερμανία (αξίας 1 λίβρας) Fine cloak (Saxony) worth £1
Sir Lohot: Διακοσμημένο δόρυ με 6 επίχρυσους ρούνους (αξίας 1 λίβρας) Decorated spear (6 gold runes) worth £1.
Sir Dion: Χειράμαξα με προμήθειες φαγητού – παστό κρέας (αξίας 1 λίβρας) Cart with food provisions (salted meat)worth £1

Η Μάχη του Lindsey
Ereshkigal

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.